Medlem

Publikkontrollen

Skriv ett nytt inlägg

 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Vi förbehåller oss rätten att redigera, ta bort eller inte publicera inlägg.
Inlägget visas när vi har granskat det.
85 inlägg.
Hasse Carlsson skrev den 15 augusti, 2021 kl. 12:44
Hej!

I fredags eftermiddag var jag ute vid Gladö för att sätta ut 13 kontroller inför helgens orienteringstävling.

Ryggsäcken var packad med diverse verktyg, tejp, rep, ombyteskläder och dryck. Ganska tung, för en gammal man, att bära runt i tuff terräng.

När jag hämtade materialet för kontrollbyggandet så dök Jörgen Retsloff upp och erbjöd sig att hjälpa mig. Jag tackade ja och det var ett väldigt klokt beslut för då kunde vi dela på bärande av OL skärmar, SI enheter med mera.

Vi beslöt i samråd med Eva Gustavsson, huvudansvarig för Hellas del av dubbeltävlingen tillsammans med Snättringe, att gå vår bana tillsammans och inte ta hälften var.

Det gick väl inte så snabbt för oss. Mina extra år på nacken, 14 jämfört med Jörgen, sänkte farten en hel del. Dessutom gav den "tungt" lastade ryggsäcken en besvärande obalans åt min framfart i terrängen.

Däremot hade vi det väldigt trevligt. Vi hade massor att prata om. Minnen från förr, utbyte av information om våra nuvarande liv och tankar på framtiden. Tack Jörgen för den "strapats" som genom gott kamratskap blev till en fin upplevelse.

Jag kan konstatera att det kamratskap som medlemskap i en förening ger, kanske särskilt i den familjära orienteringssporten, är oerhört stimulerande och livgivande.

TACK JÖRGEN och HELLAS för det!
Hasse Carlsson skrev den 9 augusti, 2021 kl. 18:49
Hej igen!

Ännu en måndag i Granby. Idag var det Kenneth Berglund, Åke Johansson, Hasse Eriksson och jag som var där. Eva Gustavsson kom också dit för att göra förberedelser inför den kommande helgens tävlingsarrangemang (Gladödubbeln) ihop med Snättringe.

Kenneth och Åke tog en promenad medan Jag och Hasse E tog några kontroller från flera av de banor som Danne och Tina Klang lagt vid Linneaberg. Hasse hade gjort urvalet och vi kämpade på och klarade de som Hasse E valt ut på dryga timmen.

Väl åter fikade vi och när vi var klara dök Rolf och Kristina Skoglund plus Danne och Tina Klang upp för att hålla ett planeringsmöte inför vårt arrangemang av Stockholms Sprint-DM vid Eriksdalsbadet den 11 september.

Som vanligt en kalasdag. Denna gång med inslag av flera aktiviteter än de som tillhör måndagsstandarden.

KUL var det! Ni är alla välkomna!
Hasse Carlsson skrev den 8 augusti, 2021 kl. 18:26
Hej!

Till och med idag, den 9 augusti, har 137 banor köpts och betalats med swish. Av dessa har 109 stycken registrerats i Livelox och alltså med säkerhet använts för seriös orientering.

Bra tycker jag!
Hasse Carlsson skrev den 2 augusti, 2021 kl. 23:29
Hej!

Idag har jag, Hasse Eriksson, Åke Johansson och Levi Lillkvist ännu en måndag varit ut till klubbstugan.

Idag satsade jag, Hasse E och Levi på att ta oss an bana D av 70+-banorna vid Linneaberg. Alla tre gjorde sällskap till startpunkten men där bestämde Levi och jag oss för att göra sällskap på ett vänstervägval till första kontroll medan och Hasse E beslöt att ta ett högervägval.

Levi och jag valde nog det sämsta alternativet för vi såg inte till Hasse förrän vi kom tillbaka till Granby. Vår "dynamiska duo" gick fram genom skogen som en vandrande diskussionsklubb i maklig takt. Vi han diskutera massor av intressanta ämnen och då och då hittade vi en kontroll.

Det tog lång tid och när det var dags för den sista efter nästan två timmar, bestämde vi att det var dags att, efter lång tids letande, strunta i den och ta oss direkt i mål och vidare till Granby i stället.

När vi kom dit, då både trötta, törstiga och hungriga, så satt Åke där nyduschad och fräsch efter en tur till Ormputten.

Vederkvickta av vatten, kaffe, mackor och mera snack kände vi oss mogna för hemfärd Det hade då börjat regna och åska och när vi passerade genom Huddinge föll ett regelrätt skyfall som punkt för denna måndagsträff.

Kul hade vi det och kommer säkert att göra om det nästa måndag.
Jonas Ernfridsson skrev den 29 juli, 2021 kl. 19:44
Med anledning av Barbro Lundins frånfälle:
Johnny och Barbro kom väl till Hellas genom grannen Bo Winalds start att lära ungarna i Slagsta att orientera, en verksamhet som senare bidragit till flertalet av nutida ledare i Hellas Orientering.
Sverker Tirén citerar på hemsidan 12 dec 2020 om sin dokumentär i Sveriges Radio 1988 om Hellas med Johnny Lundin som huvudperson, att hustrun Barbro tillstår att hon rentav kan hata denna klubb som maken la ner hela sin själ för. Visst Johnny borta sedan många år var en framsynt idéspruta av stora mått inom klubben och oöverträffad sedan dess, men Barbros stabila stöd kunde han lita på och hennes klingande skratt vidimerade också detta.
Barbro arbetade många år inom Botkyrka kommun och förmedlade där kontakter, som var värdefulla för utbölingen Hellas. Hon skrev rent manuskripten till flera av våra tryckta skrifter "För vandring i nutid och forntid i Tyrestaområdet, Ösmo-Sorunda m fl andra kartområden, som vi verksamt marknadsförde våra kartor med.
Tack Barbro!
Hasse Carlsson skrev den 27 juli, 2021 kl. 08:01
Hej!

Redan första dagen kom det in swishbetalningar för 14 banor!

BRAVO! 😀
Hasse Carlsson skrev den 26 juli, 2021 kl. 19:32
Hej igen!

Idag, 26 juli, har jag varit i vår klubbstuga i Granby tillsammans med fyra andra 70-plussare. Ett trevligt och samspelt gäng.

Inga stordåd utfördes men vi tog förstås en promenad, Tre av oss en ganska lång och två en lite kortare.

Det var riktigt kul att se att flera orienterare från olika klubbar sprang kors och tvärs i skogen på jakt efter kontroller på någon av de fyra banor som våra medlemmar Tina & Danne Klang har lagt i 70+ligan i den fina Granbyskogen. Första dagen idag som banorna var tillgängliga.

Vi såg/träffade bland andra Magnus Haraldson, Rune Rådeström och flera andra som vi inte hann känna igen.

Vår väg korsades också av åtminstone tre larver varav vi kunde identifiera en som varande en "Mindre Påfågelsspinnare". Kul att se och med hjälp av Google Lens kunna identifiera.( Bild av den gröna larven finns på vår facebooksida.)

Givetvis avslutade vi vår dag vid klubbstugan med dusch och fika. En rätt viktig del av våra dagar i Granby.
Hasse Carlsson skrev den 25 juli, 2021 kl. 15:12
Hej,

här en "rapport" från min insats på bana 3 (2,4 km) i torsdags den 22juli vid Fållan.

Tog mig ditmed buss till Slussen och tunnelbana till Farsta strand. Därifrån ungefär 2,5 km promenad till start.

Väl igång att plocka de 18 kontrollerna kom jag snabbt till insikt om att området var rejält kuperat och att det var väldigt varmt. Jag beslöt därför att ta kontrollerna i promenadtakt med många stopp för att dricka medhavt vatten och juice.

Det gick till största delen rätt bra, utom mellan kontroll 12 och 13 dit man skulle ta sig på vägar, över broar över en bäck och under väg- och järnvägsbroar. Där snurrade jag bort säkert 20 minuter innan jag fattade att jag skulle under järnvägen för att komma till det sista skogspartiet och de sista 7 kontrollerna.

Kämpade på och nådde målet efter ett par minuter mer än två timmar.

Ganska hungrig promenerade jag tillbaka till Farsta strand där jag köpte korv och dricka innan jag lät SL ta över transporten hem.

Kanske det låter som att jag haft en alltför jobbig stund vid Fållan men banan som lagts av OK Södertörn var utmanande och kul så jag sänder ett, i dubbel bemärkelse, varmt TACK till arrangören.
Hasse Carlsson skrev den 19 juli, 2021 kl. 16:59
Hej!

Idag (19 juli) var det dags för en träff i klubbstugan i Granby igen!

Jag tog buss 474 till Slussen, gick därifrån till Södra Station. Tog pendeln till Huddinge Centrum där mina kamrater Hasse Eriksson och Åke Johansson plockade upp mig gav mid skjuts den sits biten till klubbstugan. På plats där var redan Levi och Peter Lillkvist.

Efter ombyte så gav vi oss så ut på en vandring via Linneaberg genom skogen till Öranvägen och så längs den tillbaka till Granby igen.

De flesta av oss fem duschade och sedan drack vi kaffe, te och vatten samt åt upp våra matsäckar. Under tiden pratade vi en hel del om vårt kommande arrangemang på Djurgården under augusti.

Levis hustru Monika kom också på ett kort besök (för att kolla hur Levi och Peter skött sig?)

Vi hann även att dryfta världsproblem, miljöförstöring samt skötsel av klubbstugan och dess tomt innan det var dags för hemfärd.

Hasse Carlsson för "Stugkommittén"
Hasse Carlsson skrev den 14 juli, 2021 kl. 18:13
Hej!

Idag, 14 juli, gjorde jag mitt första "lopp" på nästan ett och ett halvt år. Det skedde på Luffarligan vid Kolarängen.

Tog bana D, tre kilometer. 61:32 Blev tiden och den räckte till femtonde plats. Elva fullföljande och sex som inte blev godkända kom efter i resultatlistan.

Höll väldigt lågt tempo (nödvändigt med hänsyn till att det var nära 30° varmt) och slapp därmed misstag.

Kul att träffa många som jag inte sett under pandemin.

Kontrollpunkter

Material till hemsidan

Har du text och/eller bild som du vill publicera eller övriga frågor om hemsidan, kontakta Björn, E-post eller   Hasse, E-post så hjälper vi till.


Länkar

Övrigt
Information och nyheter om orientering. En mycket bra hemsida för dem som är nya inom orienteringsidrotten.
Bevakar allt inom orienteringsvärlden med snabba uppdateringar.
Håller koll på hur klubbens alla löpare "rankas" i Sverige. Statistik och personliga resultatkort.
Analysera dina sträcktider från alla tävlingar landet runt.
Köp dina orienteringstillbehör online.
Det elektroniska stämplingssystemets hemsida.
Programvara för att fixa tävlingar och träningar med Sportident.
Programvara (open source) för att fixa tävlingar och träningar med Sportident.
Bertil Lundkvist är välanlitad vad gäller färgutskrifter av kartor och banpåtryck.
Resultat och dylikt från Luffarligan, Vinterserien och Sommarserien.
Sörmlands och Västmanlands OL-veteraner.