Medlem

Publikkontrollen

Skriv ett nytt inlägg

 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Vi förbehåller oss rätten att redigera, ta bort eller inte publicera inlägg.
Inlägget visas när vi har granskat det.
79 inlägg.
PENSIONÄRSTRÄFF 21 FEBRUARI skrev den 12 februari, 2024 kl. 17:43
PENSIONÄRSTRÄFF GRANBY - TISDAG DEN 21 februari 2024

Ibland är det svårt att få till stånd träffar med "lagom" mellanrum och denna gång har det gått ovanligt lång tid sedan senast. Hoppas den dag som nu är bokad kan passa dig!

Som vanligt vill jag påpeka att deltagarna inte måste vara pensionärer. Det räcker med att man är ledig på dagtid mellan klockan 10 och 14 det datum då träffen är bestämd.

En del av oss brukar vandra via Linneaberg till “Kenneths sten” (med på ett av klubbens vykort) och tillbaka längs den så kallade “E4:an” (ett namn på en stig som uppstod när en stor mängd löpare gjorde samma vägval på en sträcka i en tävling för många år sedan).

Några kanske rundar sjön Ormputten, en mytomspunnen plats för dem som brukar orientera från Granby!

Andra väljer att bara promenera till Linneaberg och vända där. Några stannar kvar i klubbstugan.

Som vanligt avslutar vi träffen med trevlig samvaro i storstugan och förtäring av medhavd matsäck.

VÄLKOMMEN!
Hasse Carlsson
Hasse Carlsson skrev den 17 januari, 2024 kl. 19:23
PENSIONÄRSTRÄFF PÅ GRANBY 17 JAN 2024

Denna onsdag var vi 10 glada pensionärer som trots ymnigt snöfall och stark vind tog oss till vår klubbstuga.

Detta trots att vi förvarnats om en full avloppstank som innebar att toaletterna innomhus kanske inte skulle gå att använda. Dock hade problemet framförts till Janne Dahlin som omgående beställde ”slamtömning” av vår avloppstank och fick besked om att det skulle kunna ske under onsdagen (17 /1).

Glädjande nog blev detta gjort så tidigt att före detta stugfogden Åke Johansson, som rest från Täby med hjälp av färdtjänst, kunde se att det ta problem var ur världen innan övriga kommit på plats.

Som vanligt gick några tur och retur Linneaberg, eller åtminstone en del av sträckan. Jan Falk, orienterare och redaktör för Hellasbladet, åkte sträckan på skidor.

På grund av det rätt dåliga vädret så valde några att stanna i klubbstugan.

Det avslutande fikat avnjöts om vanligt under livliga diskussioner och berättelser av gamla minnen och nygjorda erfarenheter. Vi hade det helt enkelt VÄLDIGT TREVLIGT!

Innan vi bröt upp bestämde vi att NÄSTA TRÄFF ska hållas den 21 FBRUARI!

Ni är alla välkomna till den
Anders Thureson skrev den 2 december, 2023 kl. 11:37
Välkommen till årsmöte för Hellas orienteringsklubb, torsdag 22 februari klockan 18:30 i Granby.
Efter årsmötet blir det kaffe och tårta för de som önskar.
Motioner lämnas till styrelsen senast den 31 december.
Hasse Carlsson skrev den 28 september, 2023 kl. 17:13
PENSIONÄRSTRÄFF GRANBY - TISDAG DEN 24 OKTOBER

Ibland är det svårt att få till stånd träffar med "lagom" mellanrum och denna gång har det gått ovanligt lång tid sedan senast. Hoppas den dag som nu är bokad kan passa dig!

Som vanligt vill jag påpeka att deltagarna inte måste vara pensionärer. Det räcker med att man är ledig på dagtid mellan klockan 10 och 14 det datum då träffen är bestämd.

En del av oss brukar vandra via Linneaberg till “Kenneths sten” (med på ett av klubbens vykort) och tillbaka längs den så kallade “E4:an” (ett namn på en stig som uppstod när en stor mängd löpare gjorde samma vägval på en sträcka i en tävling för många år sedan).

Några kanske rundar sjön Ormputten, en mytomspunnen plats för dem som brukar orientera från Granby!

Andra väljer att bara promenera till Linneaberg och vända där. Några stannar kvar i klubbstugan.

Som vanligt avslutar vi träffen med trevlig samvaro i storstugan och förtäring av medhavd matsäck.

VÄLKOMMEN!
Hasse Carlsson skrev den 10 augusti, 2023 kl. 13:50
TRÄFF i GRANBY PENSIONÄRER och andra … Onsdagen 9 augusti

Närvarande: Errol och Wanja Wicksell, Levi och Monica Lillkvist, Bosse och Monica Winald, Rolf och Kristina Skoglund, Sverker Tirén, Tommy Svensson, Kenneth Berglund, Åke Johansson och Hasse Carlsson.

Som vanligt gav sig några iväg på olika långa vandringar medan andra tog det lugnt i klubbstugan. Den här gången var några inriktade på svampplockning. Några gick till ”Keneths sten” och andra nöjde sig likt mig med att gå grusvägen tur och retur Linneaberg under livligt samspråk.

Medan vi stod och snackade vid Linneaberg dök det upp ett par bekanta klubbmedlemmar ur skogen. Det var Karl-Erik och Adam Bäckström som med familjen varit ute och plockat svamp. Kul att se dem så här när ganska många år gått sedan vi senast träffat dem.

Tuffingen Åke kämpade på med sin rullator och hann nästan upp till Linneaberg innan vi som vänt mötte honom och jag slog följe med honom tillbaka till klubbstugan och våra matsäckar.

Fikat blev som vanligt fantastiskt trevligt och alla njöt av att prata ”i verkliga livet” med varandra direkt över borden som ställts samman i en fyrkant med plats för alla.

Samtalen handlade bland annat om mina erfarenheter av O-Ringen Åre och om vilka andra klubbmedlemmar som varit där. En del fanns att berätta …

Vi hade också fått ett mejl från Jörgen Retsloff som, vid tidigare träff, utlovat information vad styrelsen gör för att ta tillvara det fina jobb som Stugkommittén tidigare gjort. Informationen gav besked om vad som görs/utreds/planeras gällande avlopp, ventilation och långsiktiga åtgärder. Besked som tyder på att de har bra koll och goda ambitioner. Vi fick också veta att en ny modell för uthyrning är på gång.

Jörgen lovade också att återkomma vid kommande träffar.

Jag informerade om att Skogskarlars Klubb har inbjudit medlemmar att, klockan 17 onsdagen den 30 augusti, delta in stadsvandring med tipspromenad i Nationalstadsparken (Haga). Om vilja finnes fortsätter man efteråt till önskat ”vattenhål” i Vasastan. Föranmälan senast 29 augusti per mail till Tor Lindström : oltorlind@gmail.com .

Sverker Passade på att informera om att broder Torbjörn fyller 80 år på lördag den 12 augusti och ”uppmanade” hugade personer att skicka digitala hälsningar (tex per mail torbjorn.tiren@gmail.com eller på FB där han också finns.

Så avslutades träffen med att vi beslöt att nästa träff ska hållas tisdagen den 12 september! Undertecknad informerar snarast per gruppmail med en påstötning veckan innan.

Lägger in denna text på ”Publikkontrollen” under rubriken ”Medlem” på Hellas hemsida.

Hasse Carlsson
Hasse Carlsson skrev den 1 augusti, 2023 kl. 17:23
Mellan den 22 och 30 juli gjorde vi i Hellas Orientering en klubbresa till Åre för att delta i årets O-Ringen. Vi bodde i stugor belägna i Tegefjäll några kilometer väster om Åre By. Resan dit gjorde vi individuellt i egna bilar. Till exempel åkte jag och Ingrid upp i två etapper så att vi kunde besöka en gammal arbetskamrat till Ingrid, en kamrat som också brukar spela golf med Bosse Winald på somrarna.

Lördagen före etapp 1, då alla kommit, samlades vi till ett möte om tex transporterna till och från etapperna. Starttiderna var ju ganska spridda så det gällde att tänka till ordentligt. Jag hade turen att dela stuga med Ove och Maggan Andersson och Agnes Björk och vi kunde de första 4 etapperna lösa transporterna inom ”huset”. Dvs Ove körde oss alla till alla de första 4 etapperna. Ingrid och jag handlade diverse förnödenheter och köpte varsin pizza på en restaurang i Åre by. De skulle stänga om 10 minuter så vi fick äta dem hemma.

De första två etappernas Arena låg vid Trillevallen. Första etappen var för min del (H75Kort) 2630 m lång. Terrängen var enligt min mening rätt tuff med tät vegetation, myrar och en del kraftiga stigningar. Banan visade med stor tydlighet att jag borde varit mycket bättre tränad. Jag blev så trött att jag inte kunde koncentrera mig och lösa de problem som uppstod efter hand och jag valde att ge upp en av kontrollerna och därmed bli bokförd som ”Felstämplat” redan första dagen. Lite plåster på såren fick vi då vi åt en överraskande god pasta med heta räkor på en restaurang i Duved.

Andra etappen bestod till större delen av fjällorientering med väldigt stora nivåskillnader vilket passade min fysiska kondition väldigt illa och jag valde även denna dag att ge upp en kontroll. Hann i alla fall njuta av en härlig fjällnatur i fint väder med, ibland, storlagen utsikt. ”Felstämplat” blev alltså min dom även denna etapp. På kvällen grillade hela gänget korv, grönsaker och annat samt åt diverse chips och andra tilltugg som fanns att tillgå. En och annan öl och vinglas slank också ned, nästa dag var ju tävlingsfri.

Tisdagen den 25 juli var alltså en tävlingsfri dag vilket passade min orienteringsförmåga alldeles utmärkt. Tyvärr hade då Ingrids vänstra knä som redan innan resan startade värkte nu blivit så illa att vi fick åka till vårdcentralen i Åre. Där fick Ingrid bra hjälp med goda råd och ett par kryckor till hjälp. Inte optimalt för en ledig dag men till kvällen haltade vi in på en restaurang i Duved där vi åt pasta med heta räkor. Jättegott!

Etapp 3 som gick i Järpen bjöd en terräng som passade mig betydligt bättre och jag tog alla kontrollerna utan större problem. Dock inte någon framskjuten placering (58:e, med 68:28 min på 2730 meter) men några hade jag i alla fall efter mig. För övrigt var det fler än jag som uppskattade terrängen som mer liknade den vi var vana vid. Någon (kanske jag) utbrast ”äntligen lite riktig orientering” … Åt pizzorna vi köpte av Coop på lediga dagen, amerikansk typ med väldigt bra smak.

Den onsdag fick vi (Ingrid) och besök av en celebritet från orienteringsvärlden då Birgitta Billstam hälsade på sin gamla (för 55 år sedan) klasskamrat till Ingrid. Birgitta hade även denna dag vunnit sin klass (D75) såsom hon gjorde alla dagar utom den första då hon ”bara” blev tvåa.

Så blev det dags för två etapper från Arena Ånn där terrängen bjöd många gröna partier och en hel del myrar. Vid starten av etapp 4 regnade det kraftigt och man blev nerkyld och nedstämd. Det blev också alltför svårt att klara kartläsningen och följa terrängen när glasögonen såg ut som fönster i en forna tiders fiskaffärer. Allt jag såg var ”typ” pixlat. Jag gav därför upp försöken att hitta första och andra kontrollen men regnet minskade och jag fixade resten in till målet. På kvällen åt vi pasta med pesto, helt OK.

Etapp 5 kommer jag att minnas särskilt, bland annat för att HD75 och HD80-Kort fick busstransport en del av de 3800 meterna till start. Heder åt den som kom på det! Men de starkaste intrycken gav mygg, knott och ett begynnande regn vid starten. Regnet vid starten visade sig snart vara inledningen till en, vädermässigt, alldeles förskräcklig etapp där hällregn, åskdunder, blixtar och hagel (marken blev stundtals helt vit) dominerade min upplevelse denna dag. Värst var en av de allra värsta åsksmällarna i min närhet då det luktade bränt och en person började skrika som jag tyckte hjärtskärande. Otäckt! Du anar säkert att mina glasögon även denna gång gjorde det svårt för mig och helt rätt, jag missade 4:e kontrollen. Kuriosa från etappen är att jag kom lite ur kurs mot slutet av banan och jag fångades upp av miniknatets bana och sprang den fram mot de två sista kontrollerna.

På kvällen samlades alla för fotografering, lagbilder och bilder av pristagare i vår interna spurttävling över långa och leriga upplopp. Leonas delade ut priserna och fick själv en korg med diverse gott som tack för att han, Galina och William fixat hela vår vecka på ett mästerligt sätt. Utan dem hade vi aldrig fått denna vecka avkrävande orientering och gott kamratskap i fjällvärlden. TACK för det!

På kvällen åt vi som bodde på ”Mellanalpen 8A” middag med vin på ”Restaurang Agnes”. Där serverades stekt haloumi, ungsbakade potatisklyftor, tzatziki och en god sallad. Härligt Agnes!

Hemresedagen börjades med packning av det sista och avresa var och en enligt sina planer. Ingrid och jag tog oss först till Överhogdals Forngård där vi åt våfflor med rökt röding och tittade på ett litet men fantastiskt museum om traktens textilhantverk. Där fanns avbildningar av Europas äldsta tapeter mer än 1000 år (originalet finns på Jamtli i Östersund). Sedan drog vi vidare mot Sandviken där vi hittade Mulligans Pub som vi kunde parkera så nära att Ingrid med stöd av sina kryckor orkade kämpa sig in på. Där fick hon en härlig hamburgare med ost och bacon medan jag åt riktigt god ”fish and chips”. Det gjorde oss starka nog att köra vidare ända hem till Gustavsberg.

/Hasse Carlsson

Bonusmaterial från Ingrid som på grund av sitt värkande knä mest varit bunden till vårt hus. Hon har läst och läst … och har tre tips på bra böcker som hon tror ni skulle uppskatta:

”Lektioner i kemi” av Bonnie Garmus
”Himmel över Alaska” av Kristin Hanna
”Den frusna trädgården” också av Kristin Hanna
Håll till godo!
Hasse Carlsson skrev den 18 juni, 2023 kl. 14:30
Fina prestationer av Galina respektive Leonas i Venla- och Jukola-kavlen och för klubben
OK VERSME LITAUEN!

Damlaget blev till slut 256:e lag av 1550. Galina växlade som 77:a på sin förstasträcka!

Herrlaget blev till slut 96:e lag av 1697. Leonas hade 46:e tid på sin tredjesträcka!

Vi kan vara stolta att ha dem som medlemmar!

/Hasse Carlsson
Hasse Carlsson skrev den 7 juni, 2023 kl. 18:52
PENSIONÄRSTRÄFF 7 JUNI 2023

Denna dag var det en mindre skara än vanligt, bara 8 personer (Ulla-Britt och Kenneth Berglund, Wanja och Errol Wicksell, Levi Lillkvist, Hasse Eriksson, Tommy Wendt och jag.

På distans följdes vi av Jonas Berglund, en fantastiskt duktig orienterare, som sedan många år bor Halden Norge. Vi skickade ett par bilder från vår dag till honom och fick till svar: ”Ser härligt ut! Är med er i tanke, själ och hjärta! Tack för hälsningen.” Han berättade också att han strax skulle springa Haldens motsvarighet till Luffarligan.

Vi inledde dagen med att ställa fram och rengöra våra utemöbler och att ”knycka igång” vår motorgräsklippare och Levi körde några varv med klipparen innan vi gav oss iväg på vandring.

Som vanligt gick vi till ”Kenneth´s sten, som kommit att bli ett klassiskt mål på våra träffar. Hela tiden under vandringen fylldes luften av ivriga samtal om såväl stora som små ting tex att de invasiva Lupinerna som börjat komma upp borde/måste tas bort innan de tar över …

Väl åter vid klubbstugan duschade några medan andra direkt tog plats vid fikaborden. Medan vi satt där ringde Kenneth till Åke (Johansson) och hälsade från oss alla. Åke var förhindrad att komma idag för att något med fönstren i hans lägenhet skulle åtgärdas, så han väntade på hantverkare. Hoppas komma nästa gång.

Innan det var dags för hemfärd diskuterade vi när vi ska ha nästa träff och kom fram till att tidigt i augusti kan vara bra. Därför har jag bestämt att träffen blir tisdagen den 8 augusti (påminnelse kommer när dagen nalkas).

/Hasse Carlsson
Hasse Carlsson skrev den 17 maj, 2023 kl. 20:15
PENSIONÄRSTRÄFF 17 MAJ

Inledningsvis vill jag påpeka att deltagarna inte måste vara pensionärer. Det räcker med att man är ledig på dagtid mellan 10 och 14 det datum då träffen är bestämd.

Rolf och Kristina Skoglund, Ulla-Britt och Kenneth Berglund, Levi och Monica Lillkvist, Tommy Svensson och Ling, Errol och Wanja Wicksell, Hasse Eriksson, Jörgen Retsloff, Ann Törner och Hasse Carlsson kom till Granby trots att det då och då kom en regnskur. Kul!

Wanja var namnet för dagen eftersom hon hade namnsdag! Det var också härligt att få träffa Ann som vi inte träffat på flera år. Ann hade dessutom bakat rulltårta med hemgjort äppelmos.

En del av oss vandrade till “Kenneths sten” (med på ett av klubbens vykort) och tillbaka längs den så kallade “E4:an” (ett namn på en stig som uppstod när en stor mängd löpare gjorde samma vägval på en sträcka i en tävling för många år sedan).

Andra valde att promenera till Linneaberg och några stannade inomhus i ruskvädret.

Som vanligt avslutades träffen med trevlig samvaro i storstugan och förtäring av medhavd matsäck och Ann´s rulltårta.

Nästa träff bestämde vi ska hållas redan om tre veckor, på onsdagen den 7 juni.

Välkomna!

Hasse Carlsson
Hasse Carlsson skrev den 18 april, 2023 kl. 15:04
Sexton (17?) glada gummor och gubbar hade en härlig dag i solen vid klubbstugan i Granby.

Denna dag delade vi stugan med fyra orienterande ungdomar från Litauen som bland annat deltagit i tävlingar i Swdish League.

Några stannade vid klubbstugan medan andra promenerade/joggade, vissa ända till Ormputten.

Monica Lillkvist hade bakat även denna gång. Morotskaka som hon, helt obegripligt, var missnöjd med! Jag och, vågar jag påstå, alla andra tyckte det var gott!

Medan vi var samlade vid fikabordet tog Jörgen Retsloff till orda och tackade gamla stugkommittén för deras jobb att hålla stugan i gott skick. Han berättade att det pågår arbete för att hålla kvaliteten uppe och att de som nu är engagerade kommer att kontakta oss för att få del av våra erfarenheter. Härligt att höra!

17 maj är det dags för en pensionärsträff igen!

Jag hoppas att firande av Norges nationaldag ska hindra deltagande i vår egen högtidsstund på Granby!

Hälsningar
Hans Carlsson

Kontrollpunkter

Material till hemsidan

Har du text och/eller bild som du vill publicera eller övriga frågor om hemsidan, kontakta Björn, E-post eller   Hasse, E-post så hjälper vi till.


Länkar

Övrigt
Information och nyheter om orientering. En mycket bra hemsida för dem som är nya inom orienteringsidrotten.
Bevakar allt inom orienteringsvärlden med snabba uppdateringar.
Håller koll på hur klubbens alla löpare "rankas" i Sverige. Statistik och personliga resultatkort.
Analysera dina sträcktider från alla tävlingar landet runt.
Köp dina orienteringstillbehör online.
Det elektroniska stämplingssystemets hemsida.
Programvara för att fixa tävlingar och träningar med Sportident.
Programvara (open source) för att fixa tävlingar och träningar med Sportident.
Bertil Lundkvist är välanlitad vad gäller färgutskrifter av kartor och banpåtryck.
Resultat och dylikt från Luffarligan, Vinterserien och Sommarserien.
Sörmlands och Västmanlands OL-veteraner.