Medlem

Publikkontrollen

Skriv ett nytt inlägg

 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Vi förbehåller oss rätten att redigera, ta bort eller inte publicera inlägg.
Inlägget visas när vi har granskat det.
79 inlägg.
Petra skrev den 6 maj, 2022 kl. 20:40
Lycka till alla som ska springa imorgon! Håller tummarna!
Hasse Carlsson skrev den 6 maj, 2022 kl. 17:58
Hej!
Hoppas ni alla har det riktigt bra. Inte är alltför nervösa eller stressade.
Jag och Ingrid kommer att, på nätet, följa ert tävlande så gott det går.
LYCKA TILL!
Anders skrev den 6 maj, 2022 kl. 15:32
Lycka till Hellas Orientering!
Caroline skrev den 6 maj, 2022 kl. 12:05
Lycka till på 10MILA!
Hasse Carlsson skrev den 30 oktober, 2021 kl. 19:00
HEJ länken fungerar inte men texten kommer här:

Lördagen den 30 oktober hade Leonas lagt orienteringsbanor för medlemmar med olika erfarenhet, kunnande och fysisk förmåga.

I storstugan efter orienterandet satt (eller kröp) medlemmar i åldrar från 1 - 85 år och åt soppa, mackor, kaffe och kakor som Leonas fixat.

Bilderna är mitt sätt att bevisa vilka kontroller jag varit vid. (Tog själv bara 8 av 1 kontroller på min bana)
Hasse Carlsson skrev den 30 oktober, 2021 kl. 18:27
Hej!
Länken nedan hoppas jag ger dig tillgång till några bilder från idag.

https://www.facebook.com/1550201191907647/videos/4792927740775125/

Hälsar
Hasse Carlsson
Leonas skrev den 20 oktober, 2021 kl. 14:47
Hej, jag planerar springa en nattorientering i Gömmaren ikväll med start ca kl.19:00. Någon som vill starta samtidigt? Jag kan skriva ut kartor.
Hasse Carlsson skrev den 13 september, 2021 kl. 16:55
Hej igen!

Idag har jag varit med stugkommittén ute i klubbstugan Granby. Där fanns en del materiel som behövde sorteras och placeras på sina rätta platser.

Ulla-Britt (Berglund) avstod denna uppgift (med övrigas godkännande) och tog en svampkorg med sig ut i skogen och när vi gubbar var klara med vårt tog några av oss en mycket kort promenad tur och retur Bomans backe.

Efter det återstod bara sedvanligt gemensamt fika, idag förstärkt med en wienerlängd.
Hasse Carlsson skrev den 13 september, 2021 kl. 16:45
Hej!

I lördags sto och det var fint att se så d Hellas Orienteringsklubb som arrangör av Stockholms Sprint-DM. Platsen var Eriksdalsbadet med omgivningar. Vädret var härligt och det kändes fint att se så många grönklädda klubbkompisar med stor entusiasm utföra sina funktionärduppgifter.

Jag, för min del, hade till uppgift att sätta ut, bevaka och efter tävlingen samla in sex kontroller i och nära ett koloniområde högt ovanför badet. "Min" Ingrid hade ansvar för andra kontroller.

När jag gjort det jag hade i uppgift och rapporterat till sekretariatet etablerade jag ett "basläger" (matsäck och kläder) nära en av kontrollerna och med möjlighet att med några få steg se fem av dem och den sjätte mindre än 100 meter bort.

Strax efter att första starten gått klockan 12:00 och jag sett att löparna hittat "mina" kontroller utan problem så tog jag den första fikarasten i mitt basläger.

Många löpare och "civilister" passerade mig under resten av tiden fram till klockan 16:00. Gemensamt för dem alla var att de var väldigt positiva till arrangemanget. Kolonisterna sa att de var glada att se så många röra sig i deras älskade koloniområde. De gillade särskilt att det var så skiftande ålder på deltagarna och flera sa att vi var välkomna igen nästa år. Många som bara promenerade förbi var nyfikna på vad som pågick och sade att de tyckte det såg trevligt ut med så mycket folk i rörelse.

När tävlingen var över och vi alla lämnat in våra nedtagna kontroller till sekretariatet gick Ingrid och jag på restaurang för att slippa laga en sen middag i hemmet. Grekisk "Biffteki" och varsitt glas rött vin satte punkt för en i många bemärkelser solig dag!

Hoppas ni alla som var med hade det lika gott som jag!
Hasse Carlsson skrev den 8 september, 2021 kl. 18:12
Hej!

Idag (8 september 2021) har jag varit till Källbrinks IP och sprungit en bana i Luffarligan. Jag valde bana D, den näst kortaste.

Bytte om och upptäckte då att jag glömt ta med den smarta väska jag brukar bära min smarta telefon i under orienteringen. Jag stoppade mobilen i kartfodralet och gav mig iväg till starten.

När jag efter start tog ut kompassriktningen upptäckte jag vilket härligt stöd mobilen gav för kompassen på kartan. Nästan som ett litet bord.

Tyvärr har ju mobiltelefoner, hur smarta de än är, den bristen att de stör kompassnålar och min färd mot den första kontrollen blev ganska osäker för jag fick inte terräng och karta att stämma. Till sist kunde jag i alla fall medelst kartläsning och terrängstudier lotsa mig fram till den.

Vägen till den andra kontrollen var kort och den hittade jag lätt med bara kartläsning. Avståndet till den tredje kontrollen var betydligt längre och jag tog ut en kompassriktning och följde den utan att komma stigar, sankmarker, branter etc som kartan visade att jag skulle komma till. Det blev jag dock varse när jag kom till startpunkten och i alla fall var säker på var jag då befann mig.

Tog en ny kompassriktning som jag genast såg var alldeles "åt helsike" för jag skulle springa i nordlig riktning längs en sankmark/sjö och kompassriktningen visade något helt annat. Efter en del funderade och testning begrep jag att det var mitt "smarta bord, mobiltelefonen" som lurade min kompassnål och jag tog en ny riktning utan bordet och då som genom ett trollslag visade kompassen mig i rätt riktning.

Resten av banan gick rätt bra men jag hade blivit utmattad och missmodig så tempot blev inte så vidare värst högt.

Kontrollpunkter

Material till hemsidan

Har du text och/eller bild som du vill publicera eller övriga frågor om hemsidan, kontakta Björn, E-post eller   Hasse, E-post så hjälper vi till.


Länkar

Övrigt
Information och nyheter om orientering. En mycket bra hemsida för dem som är nya inom orienteringsidrotten.
Bevakar allt inom orienteringsvärlden med snabba uppdateringar.
Håller koll på hur klubbens alla löpare "rankas" i Sverige. Statistik och personliga resultatkort.
Analysera dina sträcktider från alla tävlingar landet runt.
Köp dina orienteringstillbehör online.
Det elektroniska stämplingssystemets hemsida.
Programvara för att fixa tävlingar och träningar med Sportident.
Programvara (open source) för att fixa tävlingar och träningar med Sportident.
Bertil Lundkvist är välanlitad vad gäller färgutskrifter av kartor och banpåtryck.
Resultat och dylikt från Luffarligan, Vinterserien och Sommarserien.
Sörmlands och Västmanlands OL-veteraner.