Medlem

Publikkontrollen

Skriv ett nytt inlägg

 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Vi förbehåller oss rätten att redigera, ta bort eller inte publicera inlägg.
Inlägget visas när vi har granskat det.
79 inlägg.
Maggan skrev den 7 september, 2021 kl. 19:14
Hej !
Har en fråga och hemsidan kunde inte hjälpa mig.
Var till Hellasgården i kväll men hittade ingen från Hellas. Var träffas ni och tränar nuförtiden, gästköket står det. Träffade Jan Dahlin på parkeringen men han visste inte. Han hade sett Leonas på ett ställe och några från Hellas på ett annat. Var där straxt före 18.00 och irrade runt och letade. Nåja hunden blir glad. Hon fåt en långpromenad extra i ställer.
Hasse Carlsson skrev den 31 augusti, 2021 kl. 18:34
Hej!

Förra måndagen, den 23 augusti, blev inte som vanligt för då bjöd Monica och Levi Lillkvist på lyxiga smörgåstårtor med fika och tårta som smarrig avslutning.

Hurra, hurra, hurra, hurra för Levi! (Lite i efterskott. )
Hasse Carlsson skrev den 31 augusti, 2021 kl. 18:04
Hej!

Igår var jag och fyra kompisar från Stugkommittén ute vid klubbstugan för vila och motion.

Vi gick som vanligt grusvägen till Linneaberg där tre av oss fortsatte genom skogen på Brinkslingan till Öranvägen.

Där drabbades jag av "storhetsvansinne" och beslöt att jogga de återstående
1,5 kilometerna hem till Granby.

Efter duschning blev det dags för sedvanligt fika denna gång kryddat med diskussion om hur vi ska möta upp kommunens aviserade miljötillsyn som det webbmöte de föreslår.

Tack vare Ulla-Britt Berglund och Anders Winald kom vi fram till att vi i Stugkommittén kan se inspektionen an med tillförsikt.

Tack mina trogna kamrater för ännu en skön måndag!

OBS! Alla medlemmar är välkomna att delta!
Leo Svenre skrev den 16 augusti, 2021 kl. 14:33
Hej!
Som ni säkert vet, ganska många av våra ungdomar och familjer har fått chansen att få orientera in Idre/Grövelsjön och bli otroligt blötta.
Området är otroligt, med fantastiska vyer på fjället och en väldigt fin skog. Väldigt mycket sänkmark däremot, så lite irriterande att springa, men endå. Vi fick också bo i IOGT-NTO Fjällstuga i Lovåsen, vilket också var vädligt fint. Vi fick dela huset med några Orienterare från Avesta av alla ställen.
Tävlingarna gick ok för det flesta av oss. Personligen så gick det katastrofalt, men jag kan inte säga att det inte var roligt.
Hela resan var rolig, men det är skönt att vara tillbaka i Stockholm, där man kan både orientera och vara torr.
Vi ses i skogen!
Hasse Carlsson skrev den 15 augusti, 2021 kl. 12:44
Hej!

I fredags eftermiddag var jag ute vid Gladö för att sätta ut 13 kontroller inför helgens orienteringstävling.

Ryggsäcken var packad med diverse verktyg, tejp, rep, ombyteskläder och dryck. Ganska tung, för en gammal man, att bära runt i tuff terräng.

När jag hämtade materialet för kontrollbyggandet så dök Jörgen Retsloff upp och erbjöd sig att hjälpa mig. Jag tackade ja och det var ett väldigt klokt beslut för då kunde vi dela på bärande av OL skärmar, SI enheter med mera.

Vi beslöt i samråd med Eva Gustavsson, huvudansvarig för Hellas del av dubbeltävlingen tillsammans med Snättringe, att gå vår bana tillsammans och inte ta hälften var.

Det gick väl inte så snabbt för oss. Mina extra år på nacken, 14 jämfört med Jörgen, sänkte farten en hel del. Dessutom gav den "tungt" lastade ryggsäcken en besvärande obalans åt min framfart i terrängen.

Däremot hade vi det väldigt trevligt. Vi hade massor att prata om. Minnen från förr, utbyte av information om våra nuvarande liv och tankar på framtiden. Tack Jörgen för den "strapats" som genom gott kamratskap blev till en fin upplevelse.

Jag kan konstatera att det kamratskap som medlemskap i en förening ger, kanske särskilt i den familjära orienteringssporten, är oerhört stimulerande och livgivande.

TACK JÖRGEN och HELLAS för det!
Hasse Carlsson skrev den 9 augusti, 2021 kl. 18:49
Hej igen!

Ännu en måndag i Granby. Idag var det Kenneth Berglund, Åke Johansson, Hasse Eriksson och jag som var där. Eva Gustavsson kom också dit för att göra förberedelser inför den kommande helgens tävlingsarrangemang (Gladödubbeln) ihop med Snättringe.

Kenneth och Åke tog en promenad medan Jag och Hasse E tog några kontroller från flera av de banor som Danne och Tina Klang lagt vid Linneaberg. Hasse hade gjort urvalet och vi kämpade på och klarade de som Hasse E valt ut på dryga timmen.

Väl åter fikade vi och när vi var klara dök Rolf och Kristina Skoglund plus Danne och Tina Klang upp för att hålla ett planeringsmöte inför vårt arrangemang av Stockholms Sprint-DM vid Eriksdalsbadet den 11 september.

Som vanligt en kalasdag. Denna gång med inslag av flera aktiviteter än de som tillhör måndagsstandarden.

KUL var det! Ni är alla välkomna!
Hasse Carlsson skrev den 8 augusti, 2021 kl. 18:26
Hej!

Till och med idag, den 9 augusti, har 137 banor köpts och betalats med swish. Av dessa har 109 stycken registrerats i Livelox och alltså med säkerhet använts för seriös orientering.

Bra tycker jag!
Hasse Carlsson skrev den 2 augusti, 2021 kl. 23:29
Hej!

Idag har jag, Hasse Eriksson, Åke Johansson och Levi Lillkvist ännu en måndag varit ut till klubbstugan.

Idag satsade jag, Hasse E och Levi på att ta oss an bana D av 70+-banorna vid Linneaberg. Alla tre gjorde sällskap till startpunkten men där bestämde Levi och jag oss för att göra sällskap på ett vänstervägval till första kontroll medan och Hasse E beslöt att ta ett högervägval.

Levi och jag valde nog det sämsta alternativet för vi såg inte till Hasse förrän vi kom tillbaka till Granby. Vår "dynamiska duo" gick fram genom skogen som en vandrande diskussionsklubb i maklig takt. Vi han diskutera massor av intressanta ämnen och då och då hittade vi en kontroll.

Det tog lång tid och när det var dags för den sista efter nästan två timmar, bestämde vi att det var dags att, efter lång tids letande, strunta i den och ta oss direkt i mål och vidare till Granby i stället.

När vi kom dit, då både trötta, törstiga och hungriga, så satt Åke där nyduschad och fräsch efter en tur till Ormputten.

Vederkvickta av vatten, kaffe, mackor och mera snack kände vi oss mogna för hemfärd Det hade då börjat regna och åska och när vi passerade genom Huddinge föll ett regelrätt skyfall som punkt för denna måndagsträff.

Kul hade vi det och kommer säkert att göra om det nästa måndag.
Jonas Ernfridsson skrev den 29 juli, 2021 kl. 19:44
Med anledning av Barbro Lundins frånfälle:
Johnny och Barbro kom väl till Hellas genom grannen Bo Winalds start att lära ungarna i Slagsta att orientera, en verksamhet som senare bidragit till flertalet av nutida ledare i Hellas Orientering.
Sverker Tirén citerar på hemsidan 12 dec 2020 om sin dokumentär i Sveriges Radio 1988 om Hellas med Johnny Lundin som huvudperson, att hustrun Barbro tillstår att hon rentav kan hata denna klubb som maken la ner hela sin själ för. Visst Johnny borta sedan många år var en framsynt idéspruta av stora mått inom klubben och oöverträffad sedan dess, men Barbros stabila stöd kunde han lita på och hennes klingande skratt vidimerade också detta.
Barbro arbetade många år inom Botkyrka kommun och förmedlade där kontakter, som var värdefulla för utbölingen Hellas. Hon skrev rent manuskripten till flera av våra tryckta skrifter "För vandring i nutid och forntid i Tyrestaområdet, Ösmo-Sorunda m fl andra kartområden, som vi verksamt marknadsförde våra kartor med.
Tack Barbro!
Hasse Carlsson skrev den 27 juli, 2021 kl. 08:01
Hej!

Redan första dagen kom det in swishbetalningar för 14 banor!

BRAVO! 😀

Kontrollpunkter

Material till hemsidan

Har du text och/eller bild som du vill publicera eller övriga frågor om hemsidan, kontakta Björn, E-post eller   Hasse, E-post så hjälper vi till.


Länkar

Övrigt
Information och nyheter om orientering. En mycket bra hemsida för dem som är nya inom orienteringsidrotten.
Bevakar allt inom orienteringsvärlden med snabba uppdateringar.
Håller koll på hur klubbens alla löpare "rankas" i Sverige. Statistik och personliga resultatkort.
Analysera dina sträcktider från alla tävlingar landet runt.
Köp dina orienteringstillbehör online.
Det elektroniska stämplingssystemets hemsida.
Programvara för att fixa tävlingar och träningar med Sportident.
Programvara (open source) för att fixa tävlingar och träningar med Sportident.
Bertil Lundkvist är välanlitad vad gäller färgutskrifter av kartor och banpåtryck.
Resultat och dylikt från Luffarligan, Vinterserien och Sommarserien.
Sörmlands och Västmanlands OL-veteraner.