125-årsjubileum – kom till familjedagen på Hellasgården 18 maj

Sim- och IK Hellas fyller 125 år. Den 14 maj 1899 bildades den förening som olympiaåret 1912 skulle döpas om till Sim- och Idrottsklubben Hellas. Det ursprungliga namnet, Pastorns Gossar (PG), kändes förlegat då medlemmarna hade ambitioner att skapa en framgångsrik idrottsklubb.

Så blev det också – klubben har mängder med SM-medaljer i bland annat friidrott, simning, orientering, handboll, tennis, bowling, bordtennis och längdskidor. Klubben har till och med ett antal OS- och VM-medaljörer.

Vi kommer högtidliggöra firandet vid tre gemensamma tillfällen.

Den 14 maj (själva födelsedagen) bjuder vi in företrädare för idrottsförbund, sponsorer, och övriga intressenter till Hellasgården för att avtäcka en relief av vår grundare Ernst Klefbeck.

Den 18 maj är alla medlemmar välkomna till en familjedag på Hellasgården. Då blir det mångkamp som de sex olika klubbarna arrangerar gemensamt. Vid prisutdelningen kommer även en del medlemmar att motta förtjänstutmärkelser för sina insatser i klubben (speciellt inbjudna). Under dagen kommer vi, förutom trevlig samvaro och ärlig kamp i olika grenar, även att bjuda på jubileumskorv.

Den 28 september är det dags för Jubileumsfest i Münchenbryggeriet! Alla medlemmar över 18 år bjuds in. Anmälan senast 15 augusti. Platserna är begränsade, så först till kvarn gäller. Precis som vid tidigare jubileumsfester är priset kraftigt subventionerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *