Tiomila med massa debutanter

Hellas kom till Tiomila i Ånnaboda i Kilsbergen utanför Örebro med ett ungdomslag, ett herrlag samt delar av ett damlag. 

På bilden ser du fyra av debutanterna i herrlaget – Alexander, Tore, Filip och Leo – på arenan i Ånnaboda ett par timmar före starten av herrstafetten. 

Tidigare på dagen hade Hellas fått runt ett lag i ungdomsstafetten med Harry, Otto, Maja, Viggo och Sofia. Bra jobbat hälsar ledare på plats.

Till damstafetten var återbuden fler än vad som kunde täckas upp. Men tre tjejer kom till start och Galina tog sig an den längsta sträckan på över nio km och visade fin form och passerade inte mindre än 78 lag i den kuperade och fysiskt krävande Örebroterrängen. 

Herrstafetten startade efter mörkrets inbrott och Leonas inledde storartat och gav ännu mer energi till ett redan peppat lag. 

När endast två av elva km återstod av förstasträckan låg Leonas på plats 36 av 300 lag, bara några sekunder efter täten, vilket säger en del om Leonas höga kapacitet och visar att formkurvan fortsätter att peka uppåt. 

Leonas släppte dock kartkontakten för ett ögonblick vilket resulterade i en femminutersbom. 

Åter till killarna på bilden: Tore och Filip tog sig senare på natten an två nattsträckor och Alexander och Leo följde upp med ett par sträckor i grynings- och dagsljus. 

Övriga debutanter i herrlaget var Stefan och Björn.

Ett sent återbud från Mårten räddades med en urstark insats på den så kallade långa natten av Leonas kompis Rimvydas.

Övriga två lagdelar var ”egna produkter” (haha) med fler Tiomila bakom sig än de yngsta i laget har somrar: Calle och jag själv. 

Både Calle och jag uppskattade mycket att få återuppleva Tiomila på det här sättet och njöt i fulla drag både av skogen, Leonas lagledarskap och lagkamraternas sköna inställning. 

Nu försöker vi, under Leonas ledning, få till en träff med eftersnack. 

Ledare och lagkamrater ser fram emot att höra ingående och detaljerade historier, inte minst från alla debutanter, från Garphyttan denna soliga majhelg och mörka majnatt.

/Micke

Ungdomslaget:

Harry Ewers

Otto Jensen och Maja Holmqvist

Viggo Holmqvist

Sofia Julander

Damlaget (genomförde tre av fem sträckor):

Julija Valatkaite

Sandra Gembutaite

Galina Ribediuc 

Herrlaget:

Leonas Mockunas
Mikael Nyberg
Tore Ahlin

Filip Widén

Rimvydas Alminas

Stefan Holmqvist

Alexander Ljungquist

Leo Svenre

Björn Julander

Calle Bohman 

Comments 2

  1. Ser fram emot en träff om alla tre lagens insats i årets Tiomila! Hoppas den blir på en dag då jag har möjlighet att delta.

  2. Kul att läsa om Tiomilainsatserna, men jag undrar ju över placeringarna. Hur gick det för herrlaget och ungdomarna?
    /Janne Falk, Hellasbladet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.