TACK!

Ett stort tack till alla som medverkade till att vårt arrangemang av Stockholms distriktsmästerskap i sprintorientering kunde genomföras.

I två år har vi planerat, väntat, omplanerat och anpassat arrangemanget med hänsyn till folkhälsomyndighetens restriktioner med anledning av Corona. Vi fick ett nytt tävlingsdatum, som veckan före tävlingen visade sig sammanfalla med Stockholm Halvmarathon. Efter att ha flyttat samlingsplatsen och anpassat kontrollsättningen kunde vi så få tillstånd att genomföra arrangemanget med utmaningen att samsas med 6000 löpare utmed Årstavikens strand. Arrangemanget genomfördes på vackra Söder och en del av oss fick lära känna en ny del av Stockholm. En plats med vackra utblickar, stora nivåskillnader, promenadstråk, parker, kolonilotter klättrande på sluttningarna mot Årstaviken, en gammal banvall och diverse bebyggelse. Ett område väl lämpat för sprintorientering.

Det fina vädret bidrog till en fin tävlingsdag. Slutligen redovisades 714 löpare i resultatlistan. Tävlingen löpte på bra. Tävlande kom till start och fick springa väl avvägda banor. Genom god bevakning av funktionärer från både oss och Stockholm Halvmarathon kunde löparna samsas utmed Årstaviken. Vi upplevde att löparna var positiva och nöjda när de anlände till mål, och Stockholm fick sina distriktsmästare i sprintorientering.

Det har varit annorlunda att vara arrangör av ett sprintarrangemang i stadsmiljö som kräver polistillstånd och större hänsyn till allmänhet, trafik och boende. Vissa förbättringsområden finns förstås och dem får vi i tävlingsledningen utvärdera.

Avslutningsvis, återigen ett mycket stort tack till er alla! Utan er skulle arrangemanget inte varit möjligt. Jag tycker att vi ska vara nöjda och stolta. Jag hoppas även att ni hade en fin eftermiddag på Söder!

Lotta
Tävlingsledare

Allt är under kontroll.
Calle håller koll på klockan.
Välorganiserad startplats.

Comments 1

  1. Hej Lotta och Eva!

    Som ansvarig för sex kontroller i och nära ett koloniområde strax efter start högt ovanför Eriksdalsbadet fick jag en fantastiskt härlig dag på Söder.

    Jag möttes hela tiden av glada orienterare, koloniägare och en mycket positiv allmänhet! Många tyckte att det var härligt att se både unga och gamla springa bland kolonistugor och i grönområde!

    Faktiskt sade flera av dem jag träffade att de gärna skulle se oss orienterare tillbaka igen kommande år!

    Jag är glad och lite stolt över att, i någon mån, ha bidragit till detta lyckade arrangemang och en positiv bild av orienteringssporten. Tack för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *