Hasse ”kassören” Carlsson Tränar coronasäkert

Träningen här hemma i Gustavsberg börjar och slutar omedelbart efter jag stigit ut genom porten. Alltså inte något att skylla på ens för en man som varken får åka med SL eller har körkort och bil.

Med naturpasskarta i handen och kompass och mobiltelefon i fickan så bär det av mot den självvalda startpunkten som också är tänkt vara mål – inga rekommendationer från Anders Tegnell i denna fråga.

På vägen dit passerade jag, efter ungefär 500 meter, den väldigt vackra Kvarndammen. Fortsatte genom härlig kuperad terräng till mitt uttänkta start och mål en kraftledningsstolpe.

Löpningen till starten var ungefär 1,9 kilometer lång och den tog 19:23. Väntade lite innan jag ”drog iväg” med humöret på topp mot den första kontrollen (11), en brant. Gick helt OK och jag nådde den utan problem.

Rätt nöjd skrev jag in kontrollbokstaven i startkortet, ett L. Nu var jag på G!

Och så iväg till tvåan (12), en bäckkrök. Även det gick bra och jag drog vidare mot trean (13). En punkthöjd som det inte finns någon bild på.

Det gör det däremot på fyran (14), en stensamling (aldrig tidigare sett denna kontrolldefinition) men det gick bra ändå.

Så var det dags att ta den sista kontrollen min femte för dagen, benämnd (15) på naturpasskartan. Som du kan se på kartan i inledning av min träningsrapport är det bara ungefär 250 meter dit fågelvägen. Men då måste man gå rätt över Knuts Hav en ganska blöt sankmark som jag absolut inte ville riskera att sjunka ner och fastna i så jag ”sprang” runt.

Inte så mycket längre men när jag såg skärmen tvärs över ”Knuttes Hav” så kändes det lite förargligt.

Så här stor måste bilden vara för att du ska kunna se skärmen . Den lilla ljusa ”fläcken” ganska mitt i bilden.

Här nedanför kan du se kontrollen som den ser ut på nära håll. Funkar fint med en mindre bild.

Efter att klarat den sista kontrollen för dagen så återstod ju bara för mig att orientera till målet och därifrån springa hem samma väg som jag kommit dit.

Några fakta om prestationen:
– sträckan hemifrån till Starten/Målet var ungefär 1900 meter
– tog mig ungefär 17 minuter i vardera riktningen tack vare att hemvägen mest bestod av nedförsbacke
– orienteringsbanan var ungefär 2100 meter, men tog mig hela 47 minuter vilket till stor del beror på att jag yrslade en hel del med tagningen av den tredje kontrollen, den utan bild
.

Ändå inte illa för en kassör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *