Långdistansfinal

Hade hyfsat sen starttid så frukosten kunde jag ta i lugn takt. Väskorna hade vi packat dagen innan för vi skulle åka direkt från arenan till färjan för hemresa.

Kolla sträckningen mellan kontroll 2 och 3! Här gällde det att besluta om man skulle runda sjön i södra eller norra kanten. Oavsett val så skulle sträckan bli ungefär 2,5 ggr så lång som fågelvägen!

Jag valde norra vägen och tror det var helt rätt. Tyvärr fick jag problem att hitta den beståndsgräns som var kontrollpunkt. Låg ju i kanten på en ”sankmark” som visade sig vara mycket otydlig och jag letade gott och väl 10 minuter innan jag till slut, långt i ”fjärran” upptäckte en riktigt snygg och tydlig samling av små tallar. Jag sprang dit och där satt den väl synlig.

Resten av banan klarade jag på ett sätt som jag är nöjd med. Jag är ju ingen löpare så resultatet, frånsett missen, blev nog helt i motsvarighet till min löpkapacitet i sand.

Min tid på de 4,7 kilometerna blev 1:10:23 och jag köpte mig en god glass efter målgången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *