WMOC – Skogskvalificering och Medelfinal …

Så här såg kartan ut över terrängen där kvaltävlingen för Skogsetapperna hölls.

Jag har aldrig sett något liknande. Det var sand, sand och mera sand fullt av gropar i skiftande format. 10-tals meter vida eller bara en meter i diameter. Där fanns också en och annan höjdkurva och punkthöjd. Jag lyckades inte alls dechiffrera kartan i förhållande till verkligheten.

Redan till första kontrollen insåg jag att detta skulle bli en riktig pers. Jag letade ett tag men beslöt att starta om från startpunkten och så höll det på hela banan. Tog mig 1:36:05 att besegra ”eländet”!

Flera gånger längs banan var jag nära att ge upp och jag tänkte ”aldrig mer ska jag springa i dylik terräng”! Så det så!

På finaldagen i ett annat område från samma arena lyckades jag avsevärt bättre tolka kartan och jag var 1:01:52 snabbare än på kvalet. Sträckan var 2,1 kilometer kortare – 3,0 istället för 5,1 kilometer. Kilometertiden 11:37 istället för 19:08.

Ett fall framåt och jag började fundera över att ”bara jag koncentrerar mig på långdistansen så kan den kanske gå riktigt bra”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *