EBBAS KRISTNA SINNELAG – BETRAKTELSE EFTER VALNATTEN

Onsdagen den 26/9, 2018 – 01:16

Hur kristen kan en kristdemokrat vara?

Kanske går det bra i manande bön: Förlåt dem ty de veta ej vad de göra.

Förlåta Sverigedemokrater? Men dessa vet vad de gör, åtminstone deras härförare. Och en kristen partiledare må väl föra vilsegångna rätt, visa Jesu spår i sanden?
Ebbas ögon TV-lyser, kinder blossar i tro och tillit, de utstrålar… helighet?
 

Men han Ygeman står bara studiorak, vägrar vara sams med äktsvenskedemokrater, han är nästan butter. Eller liksom lågmäld, envist småtjurig, som lite blyg?
 

Och den där Sjöstedt? Hans namn har SVT, när Kommentator Knutsson ska klara skivan, nästan glömt, undra på det.
 

Senare kan valforskas: Hur ofta nämnde publika servisen en Åkesson jämfört med den där tungfotade på andra ytterkanten, konsekvent joggande längs sin fanatiska sidolinje, tjatande om att åskådare med årslön på tio miljoner eller därutöver borde betala tusentals kronor mer i skatt! Alltså flyr de ju landet! Och att de fem storbankernas 106 miljarder i årlig vinst borde rendera i gult kort, sedan rött. Men då  brakar ju en så fint fungerande bostadsmarknad samman.

Och att våga påstå att en MP-typisk inrikes flygskatt på sextio (!) kronor inte alls är ett dråpslag! Lyssna på särskilt utsatta i hela glesa Norrland. 

Eller, lystra nu: åtta procents vinst i privatiserad välfärd ska kunna bötfällas ända upp till taket, åtta procent, enligt fiendeförslag. Protest! Ända in i kaklet! 

Precis så där resonerar stalinister, om stat och folket.

Jonas har en känslig vänsterfot, och ler inte direkt hånfullt (medges). Han är heller inte suckande som hyperivrig Kristersson – denne är ett ettrigt själv och kan bevisligen både på film och på riktigt springa mycket fortare och längre rundor än alla andra i laget. Ulf är en renhårig framåt idrottsgrabb, han vill ta itu!

Men suveräna bollbegåvningen Annie, hon har på hög nivå spelat regelrätt fotboll (sant!) och är stolt men inte nöjd. Hon lyser nästan som Ebba, och är dessutom mer centralt anfallsplacerad i lag Allians. Hon spärrar upp sina klara ögon, tror nästan inte vad de ser, och hon hör ju när hela vänsterkanten klimatfumlar! Hon lutar sig allt ivrigare inför slutsignalen, viftar med hela högerhanden till tevedebattdomaren, hon är ett skinande ljus inför egen suveränitet, och lovar säkerställa allt som säkerställas skall, hon är som alla i varje förvirrat lag väldigt tydlig på den punkten.

Men alltså, hur kristlig är den väl enda öppet erkännande kristna spelaren i denna uppställning och uppståndelse?  Kanske förespråkar Ebba detsamma som något mer och alldeles annorlunda än sjutton procent äktsvenskt troende? Inte tror hon själv att sådant som syrianer och afghaner både ska hjälpas och inbördes hjälpas åt på de platser där de hör hemma? Alltså bygga något hyfsat av betonghårda men användbara ruinrester i bibliskt bekanta länder. Även skotta goda gravar till barn, ungdomar, föräldrar, alla de saligt osaliga som skenbart ligger still.

Giv dem spadar och ett jäklar anamma!

Maria födde i åsnestall, står det inte nåt sånt i skriften? Kan kollas efter Kalle Ankadagen och paketprasslet..

Vi kan alla mer än vi tror, apropå allt hemskt i vårt hemland, eller på bortaplan: Med hängivenhet och flit kan envar skaffa sig gångbar gymnasieutbildning, lära sig korrekt tala svenska språket till nästa gång, innan de åter försöker tränga ihop sig på dollardyra äventyrligheter i uppblåsbar gummiflotte.

Jämför Robert i Mobergs Utvandrarna! Som läste i engelska böcker under hela den långa båtresan till frihet; så synd bara att han trodde alla Amerika-ord skulle uttalas precis enligt bokstäverna i typ småskolans Nu ska vi läsa. N O W  S H A L L  W E  R E A D.
 

Gud vare med dem, och Ebba Busch Thor, gud bevare dem alla, de som dog, och de nyss födda och de ännu ofödda, låt dem få leva ett värdigt liv på vår jord ej bara i himmelen, leva på detta hetsplågade klot på väg mot undergång. Starka, dvs ytterst svaga män, som Trump, Putin, Erdogan, Orban,  jag orkar i natten inte nämna ännu fler – de som går före mot okristlig undergång.

Fruktansvärda, ja, fruktan värda.

Men vi är många som kan se och höra, och en dag får vi kanhända vittna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *