Rapport från Luffarligan 29 september

Platsen för dagen var Segeltorps IP och jag tog mig som vanligt an Bana D på 2,5 kilometer. Denna gång hade banan 6 kontroller och banpåtrycket var väldigt tydligt och lättläst vilket gjorde att jag hade goda förhoppningar om att göra en hyfsad insats. Vädret var också bra.

Så här såg banan ut! Uppmärksamma orienterare ser att jag inte har ritat in mina vägval. Jag tror att kommande bilder kan ge en vink om anledningen.

Vid gott mod drog jag iväg till första kontrollen, ungefär 250 meter fågelvägen. Tog 10 minuter, ja faktiskt nästan elva. Tänkte då att till nästa kommer jag att skärpa mig, men … dom 350 meterna tog nästan 20 minuter.

Började känna mig väldigt osäker. Lyckades inte alls komma överens med kartan om hur den skulle tolkas för att verkligheten skulle passa min uppfattning. Allteftersom jag fortsatte ”plocka kontroller” så kom jag till insikt om att det nog ganska säkert var min åldrande hjärna som saknade den kapaciteten. Takten i min kontrollplockning förvärrades av min usla kondition och när jag till sist kom imål hade jag hållit på i 100,16 minuter på de 2,5 kilometrarna.

Jag har inte laddat upp appen Livelox så jag ”spårar” min framfart med Runkeeper som med GPS mäter hur långt och snabbt jag rör mig. Dessutom kan man se vägvalen jag gjort fast utan karta som bakgrund.

Här nedan följer ett par bilder som visar spåren efter min framfart och en av dem är en detaljstudie av hur förvirrat mitt agerande var. Siffrorna längst ner på den av dem visar hela mitt lopp visar bland annat hur långt jag sprang på denna bana som fågelvägen mätte 2,5 kilometer.

Den felstavade bildrubriken (Snättinge ovan) är ett bevis för hur trött jag var efter ”loppet”!

En slutsats jag drar av denna dags insats är bland annat att: jag behöver konditionsträning, öva upp koncentrationsförmågan och kartläsningen.

Sluta delta i Luffarligan tänker jag i alla fall INTE! Nästa vecka ses jag vid Järlas klubbstuga i Hästhagen.

Jag önskar dig som läser detta allt gott! Nästa vecka kanske jag kan rapportera om en lyckad insats!

Hasse Carlsson

Comments 2

    1. Eller som våran Sverker brukade säga: ”Det gäller att hålla kostnaden per använd minut så låg som möjligt.”

      Denna dag fick jag 2 minuter /satsad krona. Det är halva kostnaden jämfört med ett biobesök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *