meny
HELLAS ORIENTERINGSKLUBB
En idrottsklubb med anor från 1899
meny
UNGDOMSVERKSAMHET
Information om tävlingar:

Glöm inte att anmäla till tävlingar senast två veckor innan tävlingsdatum.

För mer information:

Ta kontakt med Micke Nyberg via ett av nedanstående alternativ för att få mer info än det som står här.

»     Telefon: 070-787 58 53

Dokument
Ett par dokument för att komma igång för dig som nybörjare.

» Orientering för nybörjare
» Karttecken
» Utrustning för orientering
» Utvecklingstrappan

 

Börja orientera med oss

Att kunna orientera är en både kul och värdefull kunskap. Detta oavsett om du vill bli tävlingsorienterare eller om du nöjer dig med att njuta av upplevelser av natur och gemenskap som livet som orienterare bjuder på.

Hellas orientering välkomnar både dig som är nybörjare och dig som har hållit på ett tag till våra aktiviteter. Vår rekommendation är att helt nya barn ska fylla minst 7 år det år som de börjar med orientering. Vi har som målsättning att alla ungdomar skall trivas och utvecklas oberoende av egen ambitionsnivå.

Vi tränar året runt, i första hand på tisdagskvällar. Under vinterhalvåret tränar vi löpning och orientering från Hellasgården, och på sommarhalvåret tränar vi vid vår klubbstuga Granby med fokus på orientering. Vi träffas även för träningar och aktivititeter under vissa helger.

Varje vår, oftast med start i april, arrangerar vi en nybörjarkurs som är ett utmärkt tillfälle att lära sig grunderna inom orientering.

Vi samlas även för läger, där sommarlägret i början av juni är en populär aktivitet med tältning, lek, orientering, bad och mycket annat skoj!

Till skillnad från många andra idrotter så är en tävling inom orienteringssporten något högst odramatiskt. En tävling är på samma sätt som en vanlig träning ett bra tillfälle att testa sina färdigheter inom orientering. Vi springer därför ett antal tävlingar per år, inte bara för att tävla, utan för att få en kul utmaning i ny terräng och under nya förhållanden.

Vår barn- och ungdomsverksamhet följer den så kallade ”Utvecklingstrappan” och genomförs i olika grupper vilka utgår ifrån barnens ålder och orienteringskunskaper.

Aktuell information om våra aktiviteter hittar du här på hemsidan hellasorientering.se

Välkommen att kontakta oss för att börja orientera!